Info

Bewerk pagina

Ik ben Kwinten Mordijck (°1988), componist en muzikant uit Gent, België. Ik maak muziek bij Use Knife, ben componist bij Grasita Games en huiscomponist bij COVAR.

Ik heb vooral ervaring met het maken van muziek voor theater, dans en installaties. Hiervoor werkte ik o.a. met regisseurs en choreografen Servé Hermans, Julie Van Den Berghe, Els Roobroeck, Seppe Baeyens, Iñaki Azpillaga en Loek de Bakker. En dit bij Belgische en Nederlandse theater- of danshuizen Toneelgroep Maastricht, Ultima Vez, NTGent, Het Zuidelijk Toneel, COVAR en Het Laagland en voor de Verhalenbank en het Limburgs Museum.

Ik componeer de laatste tijd echter ook muziek voor film, animatie, games e.a. Samenwerkingen met Servé Hermans (film en kortfilm), Grasita Games (game) Lise van der Gaag (animatie) en Steven Heene (docu) zijn daar eerste voorbeelden van.

Daarnaast werd ik geselecteerd voor het Europees onderzoekproject Circus Without Circus en werk daarin voor het eerst samen met circusartiesten.

Mijn muziek varieert per project:

  • elektronische muziek vs blaasinstrumenten,
  • opgenomen vs live,
  • filmisch vs theatraal
  • strijkinstrumenten vs gitaar, basgitaar of kapotte orgeltjes

Altijd neem ik de ruimte om te zoeken naar de juiste klank en sfeer. Hierbij speelt mijn nieuwsgierigheid naar verschillende instrumenten een grote rol.

Naast mijn compositiewerk maak ik ook muziek met de outsider-electronics band Use Knife. Ik speelde ook synthesizers en/of baritonsaxofoon bij Kiss The Anus Of A Black Cat, Manngold, Hypochristmutreefuzz, Kaboom Karavan, The Golden Tieger, The Flipside Paradox,

Neem gerust contact op voor een samenwerking: kwinten@kwintenmordijck.com

instagram - facebook - discogs

Website door Monkberry

Foto door Charlotte Govaerts & Kwinten Mordijck